Shopping Cart

Groei in jouw omzet realiseren ~ Marketing ~ deel 4

Deelnemen aan een Shop-In-Shop concept  met jouw label is een persoonlijke en opvallende manier van marketing. In deze Blog leggen wij uit hoe jij op een creatieve manier met marketing het beste uit jouw  deelname kan halen.

Marketing geeft je een ultieme kans om jouw verhaal te vertellen, vertrouwen te winnen en op die manier bekendheid te genereren bij de consument. Tegenwoordig kan dit heel makkelijk door op verschillende locaties aan diverse soortgelijke shop-in-shop concepten deel te nemen.

Allereerst, begin bij het begin. Denk voor je deelname eerst goed na over hoe jij jouw deelname eruit wil laten zien. Daar heb je vast ideeën over. Denk hierbij aan presentatie, lancering en tijdsduur. Zet daarnaast deze verwachtingen ook op papier. Al deze zaken zijn van belang voor het opstellen van je marketingplan.

Je krijgt te maken met twee varianten van marketing. Marketing in de winkel en daarbuiten.
In de winkel is het vooral van belang dat de consument jouw label ziet en leert kennen. Denk hierbij aan storytelling. Wat zijn de belangrijkste speerpunten van je product, wat wil je dat de consument hiervan onthoudt (is jouw product duurzaam, of ligt de nadruk op handgemaakt) In veel gevallen kan het neerzetten van testers gewenst zijn. Zo kan de consument in de winkel jouw product beleven.

In sommige gevallen kan het zijn dat jouw product meer uitleg nodig heeft. Maak dan samen met ons een agenda waarin we afspreken wanneer je jouw product presenteert in de winkel . Zo geef je de consument de kans jou en je product te leren kennen.

Ook buiten de winkel kun je ook op diverse manieren marketing inzetten om reuring te creëren. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende manier. Het makkelijkste en vaak vergeten is om jouw eigen vaste (trouwe) klant op de hoogte brengen van je deelname. Heel simpel aan de hand van social media en een nieuwsbrief. Grote kans dat ze jou komen opzoeken!

Brengt me op de volgende punten; social media en de nieuwsbrief. Heb je jouw socialmedia op orde? Bedenk hierbij dat mooie fotografie jouw berichten versterkt. Social media is een hele belangrijke vorm van marketing. Je hoeft hiervoor overigens niet deel te nemen aan alle vormen van social. Kies de vorm die het beste bij jou en jouw product past.
Staat er een nieuwsbrief en/of persbericht klaar om verzonden te worden? Beschik je uberhaupt over een email-lijst voor beide? Ook e-mail marketing is nog lang niet afgeschreven! Sterker nog, de nieuwsbrief viert nog steeds hoogtij. En relevante persberichten zijn ook geen ondergeschoven kindje. Door tijdig te beginnen met de bekendmaking kun je eigenhandig een hoop buzz creëren!

Op deze manier (en er zijn er nog veel meer) geef je de klant de mogelijkheid zich emotioneel aan je merk binden. Deze stappen zijn belangrijk bij het de opbouw van klantloyaliteit.

Het is duidelijk. Deelname behoeft enige voorbereiding. Of jouw deelname nu tijdelijk, langdurig of seizoensafhankelijk is, in alle gevallen werkt het als goede marketing voor je label. Tegenwoordig is het de manier voor startende labels, webshops of gevestigde merken om actief te werken aan het vergroten van je naamsbekendheid. Het zet jouw label op de kaart bij de hedendaagse consument.

Rest ons alleen je nog te attenderen op twee puntjes. Vraag jezelf als ondernemer vooraf af wat deelname voor jou betekend. Heb je de tijd om alles in goede banen te lijden? Laatste puntje, het opbouwen van vertrouwen en herkenning kost tijd. Dit proces gaat niet over 1 nacht ijs.

Heel veel succes met het opzetten van je plan! Vol goede moed op zoek naar marketing inspiratie? Bekijk op Pinterest eens ons marketing-bord. Heb je twijfels of wil je jouw plan aan ons voorleggen, schroom niet! Wij kijken graag met je mee of ze haalbaar zijn.